Lezingen

Op zoek naar een enthousiaste spreker voor je event, netwerkbijeenkomst of trainingsdag? Ik geef wekelijks lezingen, onder andere voor ondernemers, mensen uit het onderwijs en bevlogen leiders. Vaak gebruik ik mijn boek ADEM als rode draad, maar ook alles wat ik als journalist heb gehoord en ervaren in mijn gesprekken met mensen. Hoewel ik mijn lezingen ‘op maat’ maak, zijn er wel vaste thema’s waar ik graag over spreek:

In een zeer persoonlijk verhaal vertel ik je over mijn ontmoeting met de Eritrese Meron Adem, de hoofdfiguur uit mijn boek, en hoe mijn vriendschap met deze jonge vluchteling mijn leven veranderde. “In Eritrea hebben mensen geen dromen meer,” zei hij. Dat zinnetje raakte me. Ik ben een dromer, in elk schoolrapport staat: ze is wel heel dromerig.
Hoe staat het met jouw dromen, maak je ze waar? En wat als helemaal niets meer hebt, kun je dan opnieuw beginnen? En wie of wat heb je daarvoor nodig?
Ik inspireer je graag met meer moed naar je eigen leven te kijken.
Deze lezing is uitermate geschikt voor netwerkbijeenkomsten

Wie is die Eritrese vluchteling in jouw klas of sportclub? Waarom is hij gevlucht?
Wat heeft hij of zij moeten doorstaan om naar Nederland te komen? Waar lopen ze in hun nieuwe thuisland tegenaan. Problemen met financiën, hoe komt dat? Waarom vinden ze het lastig vinden om contact met Nederlanders te hebben, een stageplek te vinden.  Maar ook.. wat gaat er schuil achter die gesloten soms zelfs onverschillige houding?
‘Kaluot zegedu ahlifom iyom’ is een bekend Eritrees gezegde wat zoiets betekent als: ik heb geleden, maar jij hebt nog ergere dingen meegemaakt. Dus waarom zou ik jou vermoeien met mijn verhaal? Tel daar een jeugd in angst bij op en je zult begrijpen waarom veel van deze jongeren niet zomaar het achterste van hun tong laat zien.
Voor deze lezing put ik inspiratie uit mijn boek ADEM, uit al mijn gesprekken met Eritrese jongeren, waarvan ik er aantal tot mijn beste vrienden reken, maar ook uit mijn ervaringen als juf in de taalklas en vrijwilliger op kamp Moria, het grootste vluchtelingenkamp van Europa. (Lesbos)
Deze lezing is uitermate geschikt voor mensen werkzaam in het onderwijs, maar ook voor stichtingen, ‘maatjesprojecten’ en voor wie vluchtelingen beter wil begrijpen.

Datum, locatie en tarief in overleg. Extra optie: geef je deelnemers (korting op) mijn boek ADEM.

Komende maanden spreek ik bij:

  • De uitdaging Lelystad

  • ISK- scholen te Dronten (teamoverleg)

  • Netwerkclub Zaandam

  • LOWAN onderwijsondersteuning nieuwkomers (900 bezoekers)

  • YOIN

  • De bovenkamer, ondernemershuis te Emmeloord

Ook verzorg ik lezingen/ trainingen over de volgende onderwerpen:

Zo schrijf je een boek.
Extreem goed bloggen.
Zo kom je in de media.
Succes met je boek.

 

Scroll naar top